PREVENCIÓS KEZELÉSEK 


DENTÁLHIGÉNÉS  TANÁCSADÁS : (felnőttek, terhesek, kismamák, gyerekek számára),
A tanácsadás során a helyes fogmosás technikájáról, időtartamáról és egyénre szabottan a kiegészítő szájhigiénés eszközök (fogselyem, superfloss, interdentális fogkefe, plakkfestő tabletta – gyermekeknél eredményes tanulási technika) alkalmazásáról esik szó. Fogorvosunk illetve szakképzett dentálhigiénikusunk igény szerint meg is tanítja ezek helyes használatát.

DENTALHIGIÉNÉS KEZELÉS : (ultrahangos- és kézi fogkő-eltávolítás, polírozás, homokfúvás)
A professzionális szájhigiénés kezelés magába foglalja a fogkő és a fogfelszínre lerakódott elszíneződések eltávolítását. A fogkő nem más, mint a fogak felszínén található elmeszesedett lerakódás, amely fogkefével már nem távolítható el. Színe a sárgás-fehértől a feketéig terjedhet, elhelyezkedését tekintve pedig lehet íny alatti, vagy a páciens számára is szembetűnő íny feletti forma. A fogkő nem pusztán esztétikai problémát jelent, hisz a fogágybetegségek szempontjából döntő tényezőnek számít. Az évek során felhalmozódott, el nem távolított fogkő fogínygyulladáshoz, a fog tartószerkezetének pusztulásához és lassan fogelvesztéshez vezethet. A szájhigiénés kezelés alkalmával fogorvosunk, illetve az erre speciálisan kiképzett szájhigiénikus szakasszisztensünk ultrahangos fogkőeltávolítást végez, majd lepolírozza a fogfelszíneket.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.