garancia

Az általunk adott garancia feltétele az évenkénti szűrővizsgálaton való részvétel. A fogászati kezelések végeredményét a páciens egészségügyi állapota, higiéniai szokásai is befolyásolják, melyekre az orvos nem tud garanciát vállalni. A fogbél, fogágy, íny gyulladásos megbetegedései nem tartoznak a garancia körébe, tehát az átadott fogmű minőségéről szól.
Fogászatunk 2 év garanciát vállal minden általunk elkészített tömésre, betétre (inlay, onlay), koronára, hídra, részleges és teljes kivehető fogpótlásra.
 
Implantációs fogpótlás esetén 10 év garanciát vállalunk az implantátum testre és fejrészre. Az implantátumokon lévő koronára 2 év a garancia idő.
 
Amennyiben a probléma bizonyíthatóan fogászatunk vagy laboratóriumunk hibája, vállaljuk a helyreállítás fogászati és fogtechnikai költségeit.

Garanciális feltételek:

 • a beteg évente megjelenik a fogorvos által javasolt fogászati szűrővizsgálatokon;
 • tökéletes szájhigiéniát tart fenn;
 • az orvos utasításait betartja, tekintettel a fogak, fogpótlások gondozására, és a pótlások viselésére;
 • a fogpótlásokat rendeltetésszerűen használja.

A garancia nem érvényes a következő esetekben, amennyiben a páciens

 1. nem jelenik meg az éves szűrővizsgálaton;
 2. nem tartja be az orvosa által javasolt szájhigiéniai előírásokat;
 3. a fogművet nem rendeltetésszerűen használja (leejti, odaüti valamihez, stb.);
 4. csontra, magra, kemény tárgyra harap, tépő mozdulattal a porcelán héjat, koronát megfeszíti, megrepeszti;
 5. fogorvosa által javasolt éjszakai harapásemelő sínt nem hordja, melynek hiányában - a fogsor szorításából adódóan - a porcelánleplezés lepattanhat, a porcelán héj megrepedhet.
 6. Nem vállalunk garanciát a beteg saját fogaira, a fogakat és az implantátumokat tartó szövetekre, azaz a fogak és implantátumok körül lévő csont és ínyszövetre.
 7. Nem garanciális eset az, amikor egy újonnan készült tömés, betét vagy korona alatt lévő fog begyullad és gyökérkezelés szükséges vagy a fogat el kell távolítani

A Dent-Sol Kft. garanciát kizárólag a Dent-Sol Kft. orvosai által elvégzett fogászati kezelésekre és az általuk átadott fogművekre/fogpótlásokra vállal.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.